Noticies

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal està disponible a 11 municipis de la comarca

27, setembre 2023
Els municipis de menys de 20.000 habitants compten amb un nou servei des d’aquest estiu. Es tracta del Servei d’Informació i Atenció a les Dones que el Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix als 11 municipis que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials. La finalitat del servei és la d’oferir atenció, informació, assessorament i suport a dones en diversos àmbits com el laboral, personal o jurídic. També s'assessora en matèria de violències masclistes i acompanyem a les usuàries en tot el procés. El SIAD Comarcal es troba de forma itinerant als municipis de menys de 20.000 habitants de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS) del Vallès Occidental: Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. Els serveis tècnics del Consell es desplacen als municipis per tal d’oferir atenció directa i personalitzada. Amb aquesta mesura, el Consell Comarcal vol garantir el compliment de la Llei 5/2008, de 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista i acostar a la ciutadania aquest recurs. Els principals serveis que ofereix el SIAD són: – Atenció, informació i assessorament a dones que volen conèixer els recursos comarcals en diverses matèries com...

Es reprenen les accions d’acompanyament al jovent a Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Rellinars i Gallifa en el marc del projecte Escolta jove

13, setembre 2023
Aquest mes de setembre s’han reprès les accions d’acompanyament i suport emocional als i les joves dels municipis de menys de cinc mil habitants realitzades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental. En el marc del projecte Escolta Jove es compta amb una educadora que fa tasques d’acompanyament vivencial en el medi obert i que atén el jovent dels municipis d’ Ullastrell, Sant Llorenç Savall, Rellinars i Gallifa.

El Consell Comarcal incorpora nous àmbits temàtics en la Guia d’Activitats Educatives 2023-24 amb propostes de tallers per a totes les etapes educatives

8, setembre 2023
La Guia d'activitats educatives d'enguany manté totes aquelles activitats que han tingut una bona acollida i n'incorpora de noves fruit de les demandes expressades. Ja es poden fer les sol·licituds de les activitats. Les activitats incloses en la Guia del Consell Comarcal tracten temes d’interès per la comunitat educativa enfocades en totes les franges d’edat des dels 3 als 18 anys, de manera que els centres poden seguir un itinerari en el qual el seu alumnat pot treballar diversos continguts i tallers a mesura que avança en la seva etapa educativa. Com a novetat, s’incorporen tallers de temàtiques de prevenció com són: – La prevenció d’autolesions i del suïcidi juvenil – La prevenció i detecció de l’abús sexual infantil i adolescent – Pressió i grassofòbia Pel que fa a les dades recollides de la GAE 2022-23, s’han dut a terme un total de 41 tallers en l’àmbit d’igualtat i interseccionalitat amb 1.060 alumnes a primària i 60 tallers amb 1418 alumnes a secundària. Aquests tallers han estat impartits en els municipis de menys de 20.000 habitants que ho han sol·licitat: Badia del Vallès, Matadepera, Vacarisses, Rellinars, Sentmenat, Palau-solità i Plegamans, Polinyà i Viladecavalls. També s’han realitzat 19 tallers de l’activitat...

Nous processos selectius al Consell Comarcal: Treballador/a Social i Tècnic/a auxiliar d’Informàtica. Presentació d’instàncies fins el 12 de juliol

22, juny 2023
Es posen en marxa dos processos selectius, un per a cobrir un lloc de treball com a Treballador Social de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials (ABSS), com a personal funcionari interí i un segon lloc de treball com Tècnic/a auxiliar d'Informàtica en execució d'un programa de caràcter temporal vinculat al projecte "Digitalització al servei de les persones" finançat amb fons Next Generation, com a personal funcionari interí.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental posa en marxa el Servei d’Atenció Integral LGBTI+ de forma itinerant a 11 municipis de la comarca

22, juny 2023
Aquest mes de juny s'ha posat en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI+ que el Consell Comarcal del Vallès Occidental ofereix als 11 municipis que formen part de l'Àrea Bàsica de Serveis Socials. La finalitat del servei és la d'oferir atenció, informació, assessorament i suport a persones lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersex (LGBTI+) i el seu entorn proper, a la ciutadania en general, entitats i professionals en temes relacionats amb la diversitat afectiva, sexual i de gènere; així com defensar els drets LGBTI+, prevenir i abordar les discriminacions per LGBTI-fòbia.

Xerrada sobre mobilitat internacional pel jovent de la comarca

23, maig 2023
Des del Consell Comarcal del Vallès Occidental i en col.laboració amb l’Ajuntament d’Ullastrell, la Diputació de Barcelona i el programa Escolta Jove s’ha impulsat una xerrada sobre mobilitat internacional per tal de que els i les joves de la comarca coneguin les opcions que els hi ofereix poder estudiar, treballar o fer un voluntariat a l’estranger. La xerrada tindrà lloc el dimecres dia 7 de juny a les 19h a l’Espai Jove d’Ullastrell de forma gratuïta. 

VOLS TREBALLAR AL CONSELL COMARCAL? 15 OFERTES T’ESTAN ESPERTANT!

14, febrer 2023
El Consell Comarcal ha iniciat el procés de selecció de 15 persones que al llarg d’un any faran de tasques de suport en matèria d’informació, sensibilització, suport, acompanyament i gestió per a la incorporació de millores de la transició energètica en habitatges, indústries i Polígons d’Activitat Econòmica en col·laboració amb els serveis dels ajuntaments de la comarca. La presentació de currículums està oberta fins el dia 24 de febrer i es pot fer directament al Consell Comarcal (garciarmrdl@ccvoc.cat).

Accions de suport emocional per a joves

10, febrer 2023
Suport Emocional, per a joves d’entre 12 i 30 anys dels municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca, amb l’objectiu de millorar la salut emocional de la població juvenil que s’ha vist molt afectada pels efectes de la pandèmia i els diferents confinaments i restriccions dels darrers anys. Es realitzen tant atencions individuals com tallers i altres activitats vivencials a joves, famílies i professorat en relació a la gestió emocional de l’ansietat i l’estrès, coeducació, comunicació assertiva, trastorns de l’alimentació, assetjament escolar, ciberassetjament i violències de gènere. Les persones joves que vulguin accedir al servei han de trucar al 627.88.68.73.

AJUTS AL LLOGUER PER A PERSONES JOVES FINS A 36 ANYS

23, setembre 2022
Nova convocatòria d’ajuts de lloguer o preu de cessió d’habitatge o habitació per a persones joves, que en el moment de presentar la sol·licitud tinguin fins a 36 anys inclosos. Termini: del 28 de setembre de 2022 a les 9 hores al 7 d’octubre de 2022 a les 15 hores.

COMMEMORACIÓ DEL DIA DE L’ORGULL LGBTI+

28, juny 2022
Durant la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ es desenvolupen les acolorides marxes de l’Orgull Gai, que tenen com a símbol principal la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí i que avui el Consell Comarcal mantindrà onejant al balcó de la seu del Vallès Occidental.

CERQUEM TÈCNIC/A D’IGUALTAT AL CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL

16, juny 2022
Es tracta del procés per a seleccionar una borsa de professionals, corresponent al Grup A, subgrup A2, Tècnic/a mitjà/ana d’Igualtat, com a personal laboral/personal funcionari, mitjançant el procediment de concurs-oposició, per cobrir necessitats actuals i futures urgents i sobrevingudes, així com possibles vacants temporals i substitucions que es puguin produir, amb caràcter temporal.

VÍDEO D’ESTIU DEL VALLÈS OCCIDENTAL

2, juny 2022
El Consell Comarcal està preparant la seva campanya anual de promoció turística coincidint amb els mesos d'estiu. En el marc de la campanya es preveu la realització d'un vídeo i per això es demana la col·laboració de la ciutadania. Busquem vallesans i vallesanes d’entre 2 i 80 anys per gravar un vídeo durant aquest mes de juny. Si t’agrada el teatre o tens ganes de provar una nova experiència, junt amb actors i actrius d’entitats de teatre de la comarca, pots enviar un correu electrònic a l’adreça info@wecolormusic.com indicant: nom i edat i aportant una fotografia actual. Ben aviat ens posarem en contacte amb les persones que hagin manifestat la seva voluntat de col·laborar i es valorarà cada cas. Moltes gràcies!

AJUTS DE LLOGUER PER A JOVES (BO JOVE)

1, juny 2022
Ja pots demananar el bo jove que t’ajudarà en la despesa del lloguer! Els i les joves que compliu els requisits per al bo jove de lloguer podreu sol·licitar-lo a partir d'avui 8 de juny. L’ajut que es concedeix als menors de 35 anys és de 250 euros mensuals, per un màxim de dos anys: des de l’1 de gener de 2022 fins a 31 de desembre de 2023..

BEQUES GENERALS PER AL CURS ACADÈMIC 2022-23

8, abril 2022
Ja es poden demanar les beques per als estudis de batxillerat, FP, artístics, escoles oficials d'idiomes, universitat o màster que convoca el Ministeri d'Educació i Formació Professional. A diferència d'altres anys, la convocatòria ja és oberta i no caldrà esperar fins a l’estiu per demanar-les. El termini acaba el 12 de maig de 2022.

BUSCO FEINA

8, abril 2022
Aquí trobaràs tots els processos selectius per treballar al Consell Comarcal del Vallès Occidental, així com la borsa de treball Xaloc que es gestiona des del propi Consell Comarcal. D'altra banda, podràs consultar totes les borses treball dels diferents Serveis Locals d'Ocupació de la comarca.

Cap al Congrés de la Joventut 2022

8, març 2022
Els propers 17, 18 i 19 de març, al TecnoCampus Mataró-Maresme, tindrà lloc el Congrés de la Joventut de Catalunya. Serà un Congrés adreçat a les entitats juvenils, persones joves, representants polítiques i professionals de joventut i persones expertes i obert a tothom en què es posarà en valor la co-creació de les polítiques de joventut. De la feina feta durant el Congrés, així com durant les activitats prèvies al mateix, han de sorgir les bases per al nou Pla nacional de joventut de Catalunya.

Segona trobada de personal tècnic de la XNEJ

22, febrer 2022
EL passat 9 de febrer es va celebrar la segona trobada de personal tècnic comarcal de Serveis, Punts i Oficines d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es va començar amb una dinàmica de cures que va servir per compartir experiències, sentiments i sensacions generalment de l'àmbit professional, però també del personal. La trobada va ser un espai on es van definir i consolidar comissions de coordinacó per abordar temàtiques que havien sorgit a l'anterior reunió. A més, les diverses Oficines Joves de la comarca van exposar les línies d'actuació d'aquest 2022. També es va comptar amb la participació de dues integrants de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, que van presentar l'organització.

Projectes Singulars 2022 – Formació i treball

17, gener 2022
📢Eiiii! La setmana passada es va iniciar el programa Projecte Singulars 2022! 🔸Qui hi pot participar? Persones de 16 a 29 anys inscrites com a demandants d'ocupació al SOC i beneficiàries de Garantia Juvenil. 👇Nou programa formatiu: - Transformació digital i economia circular - Programació i manteniment robots - Comunitats i màrqueting digital - Cert. Prof. Confecció i fabricació pàg web 📅La selecció tindrà lloc fins el 17 de febrer del 2022. Troba tota la informació a aquí.

ÀGORA DE 100 – YOUTH ACT

7, desembre 2021
l’Àgora de 100 és un espai de reflexió i diàleg dirigit a aportar idees, reivindicacions i propostes al debat públic des d’una col.lectivitat que massa sovint no és tinguda en compte: les persones joves. Amb l’arribada de la Covid-19 es va fer evident la necessitat de parar i repensar el món que volem i, amb aquesta iniciativa, el CJB i la Càtedra Re-generation UPF hem facilitat un conjunt de debats per tal de visibilitzar el potencial, la pertinença i la urgència de diferents aportacions juvenils. El decàleg ha estat elaborat des d’una visió municipalista, buscant assenyalar responsables en l’entorn més proper a diverses problemàtiques detectades. Al mateix temps, incorpora una nítida mirada de justícia global (les aportacions busquen el benefici col.lectiu de les barcelonines, però en cap cas una millor Barcelona en detriment del seu entorn, al qual està intrínsecament lligat) i pren en especial consideració la justícia intergeneracional, perseguint un present i un futur amb dignitat pel conjunt de la població, revertint els retrocessos d’una generació a una altra en un món en descomposició.

FORMACIÓ MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D’ESTRANGERIA (ONLINE)

7, desembre 2021
El proper dijous 16 de desembre de 2021 tindrà lloc aquesta formació adreçada a professionals de la comarca del Vallès Occidental. Tindrà una durada de 2 hores i anirà a càrrec del Sr. Albert Parés, advocat social i president de l’Associació Noves Vies. Per tal de formalitzar la inscripció heu d'emplenar el formulari següent: https://forms.gle/XwQ4m1n9KAn79k1LA Per qualsevol dubte que tingueu us podeu adreçar a la següent adreça de correu electrònic: ccvoc.ciutadania@ccvoc.cat

Viatge a Tatinutropo

8, novembre 2021
L’exposició “Viatge a Tatinutropo” és una mostra itinerant per sensibilitzar sobre la realitat de les persones migrades i refugiades, posant l’èmfasi en la necessitat de qüestionar prejudicis i estereotips, així com desfer rumors que corren al voltant del col·lectiu. Fins al 22 de novembre, l'exposició estarà instal•lada al hall de l'institut Jaume Mimó, a Cerdanyola. Aquesta és una activitat que forma part de la Guia d'Activitats Educatives 2021-2022, que s'ofereix des del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Trobada de personal tècnic de la XNEJ

29, octubre 2021
El personal tècnic comarcal de Serveis, Punts i Oficines d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) s’ha reunit aquest dijous a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La trobada ha volgut ser una posada en comú de les experiències de cada municipi amb la mirada posada al futur, per poder definir accions d’abast comarcal pel jovent. En total 17 municipis de la comarca formen part de la XNEJ, recentment s’hi ha afegit el municipi de Castellar del Vallès, que ha posat en marxa el nou equipament juvenil La Fàbrica el passat dissabte. Durant la trobada es va elaborar una diagnosi dels serveis oferts pels punts i oficines joves del Vallès Occidental. També es va explorar el treball de col·laboració dels recursos dels Punts i Oficines Joves de la comarca per poder, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, enfocar la comarcalització dels serveis de la XNEJ. D’aquesta manera s’inicia un treball conjunt que seguirà amb diferents comissions de treball amb els i les diferents professionals de joventut de la comarca.

SCAPE ROOM: SEA LEVEL RISE ROOM

29, octubre 2021
Sabies que aquesta és la Setmana Europea de l'Energia Sostenible? Coneixes Sea Level Rise Room? Es tracta d'un un recurs virtual disponible per a difusió de tots els membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Sea Level Rise Room és una activitat ludificada de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, elaborada per United Explanations. Per participar-hi només cal que feu un equip de 4 persones i decidiu quin dia i hora voleu jugar plegats. És un joc simultani, i per tant, heu de jugar en paral·lel. Clica aquí per a jugar al joc.

LA FRACTURA ENTRE JOVES I GRANS

20, octubre 2021
Els joves que van créixer durant la crisi econòmica afronten avui, grans dificultats per desenvolupar els seus projectes vitals, mentre que la població major de 65 anys, un col·lectiu essencial per al manteniment de famílies senceres, ha suportat millor els embats de les diverses crisis. Aquesta és només una de les moltes diferències que evidencien la bretxa existent entre joves i grans. Descobreix tot l'estudi "La Fractura entre joves i grans" clicant a la imatge.

Formació a distància en Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil (ASI) en l’educació en el lleure

15, octubre 2021
Aquesta formació està adreçada a totes les persones que de manera voluntària o remunerada fan activitats d’educació en el lleure adreçades a persones menors de 18 anys. La Fundació Vicki Bernadet és una entitat experta en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors. La fundació realitza cursos especialitzats en la Prevenció i Abordatge de l’Abús Sexual Infantil en l’àmbit de l’educació en el lleure. S’ofereix formació, en modalitat a distància, que permet conceptualitzar l’Abús Sexual Infantil (ASI) i el maltractament infantil i aporta recursos per a prevenir-lo, detectar-lo i actuar davant d’un abús o de la revelació d’un abús. Per fer la inscripció prèvia, clica a la imatge.

COMBATEM LES DESIGUALTATS, RESPON L’ENQUESTA

13, octubre 2021
Si tens entre 16 i 29 anys l'Observatori DESC et necessita! Respon l'enquesta "Combatem les desigualtats!" i comparteix-la a les joves del teu voltant! Ajuda a completar l'estudi "Enfortint les capacitats de les universitats, la comunitat educativa i les persones joves per crear societats més justes, equitatives i inclusives". La pandèmia ha afectat de forma especial les joves i la precarietat és el pa de cada dia. A més, l'habitatge i l'emancipació juvenil son temes de màxima actualitat, sobretot ara que s'estan movent la "Ley de Vivienda" a nivell Estatal - #LeyDerechoVivienda - i la nova Llei 24/2015 de lloguer social - #LleiStopDesnonaments - a nivell català. Per això, ara més que mai, necessitem impulsar estudis com aquest. Veu l'enquesta aquí!

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

11, octubre 2021
El Servei d'Acompanyament Emocional és un servei gratuït per a joves de 12 a 20 anys que viuen, estudien o treballen a Santa Perpètua de Mogoda. Des d'aquest servei s'ofereix atenció psicològica individual, un espai segur i confidencial on poder parlar. Les sessions es faran al Centre Cívic de Can Folguera de Dilluns a divendres de 16h a 20h. Si tens dubtes o vols demanar una cita truca al 📱621 29 31 00

ACTIVITATS DE TARDOR A CASTELLBISBAL

8, octubre 2021
Ja està preparada la programació del mes d'octubre del Punt jove de Castellbisbal! ART JOVE: graffiti a la peixera KAHOOT DROGUES: reptarem els nostres coneixements de les drogues més conegudes 💊 CINEFÒRUM: visualització d'una peli i debat 🎬 FAKE NEWS: saps distingir entre una noticia falsa d'una certa a les xarxes? CONCÈNTRICS: analitzem les nostres relacions durant el confinament i en donarem una nova perspectiva amb la tècnica de figures concèntriques Podeu inscriure-us enviant un missatge o MD a: ▶️ @pij.castellbisbal / @mo_castellbisbal 📱635278459 / 638647934 📩 pij.castellbisbal@gmail.com/ mocastellbisbal@gmail.com

TALLER DE ROCÒDROM A MONTCADA I REIXAC

5, octubre 2021
Comença el taller de Rocòdrom a l'Espai Jove Can Tauler de Montcada i Reixac, a càrrec del Centre Espeleològic Alpí Vallesà. Serà cada primer dimecres de mes de 18:30 a 19:30h, per tots els nivells! Inscripcions per DM a @cantauler, a cantauler@montcada.org o al 667173249.

TARDOR JOVE A RUBÍ

5, octubre 2021
La tardor arriba a Rubí amb un munt de tallers, esdeveniments i activitats gratuïtes per a joves d’entre 12 i 29 anys. Iniciació a la informàtica, Auto-tune i gravació de videoclip i tallers de boxa són només algunes de les activitats que es faran durant aquesta tardor. Cal reservar plaça prèvia per assistir-hi, consulta l'agenda completa i inscriu-te aquí

PRIMER FÒRUM JOVE DE SANT CUGAT

4, octubre 2021
El proper 9 d'octubre tindrà lloc el primer fòrum jove de Sant Cugat del Vallès. Serà un espai de trobada on poder pensar, compartir, reinventar i debatre sobre temàtiques específiques. Un canal de participació que permetrà poder crear propostes directes sobre els diferents temes que es treballin. En el primer Fòrum s'hi tractarà el tema d'Oci Juvenil!