El Consell Comarcal anima els ajuntaments i les entitats esportives del Vallès Occidental a Xiular fora de joc a l’LGBTI-fòbia, coincidint amb el 19 de febrer, Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport

El 19 de febrer es commemora el Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia en l’Esport, en record del dia en què va néixer Justin Fashanu, el primer futbolista en fer pública la seva homosexualitat, però que es va acabar suïcidant degut a la pressió i l’assetjament que va patir.  Aquesta jornada rememora la seva lluita per donar visibilitat a les persones LGBTI+ en l’àmbit de l’esport.

Un any més, el Consell Comarcal del Vallès Occidental se suma a aquesta commemoració per reivindicar el dret de totes les persones a practicar esport lliures de discriminació i per visibilitzar la diversitat afectiva, sexual i de gènere, dins i fora del terreny de joc. Per això, anima els ajuntaments de la comarca i les entitats esportives a fer una xiulada simbòlica contra l’LGTBI-fòbia i a fer-ne ressò, mostrant el seu rebuig.

Sota el lema de la campanya anual “Xiulem fora de joc a l’LGBTI-fòbia”, els ajuntaments de la comarca tenen a disposició el material de difusió elaborat pel Consell Comarcal, per fer visible el seu compromís contra l’LGBTI-fòbia i treballar conjuntament per a que totes les persones que practiquen o participen de l’esport puguin sentir-s’hi lliures. En el marc del conveni amb els Consells Esportius de la comarca, també se’ls farà arribarà materials de difusió per a les seves activitats.

A més, enguany el Consell Comarcal posa a disposició dels ajuntaments del Vallès Occidental l’exposició “Contra les regles. Persones LGTBIQ+ a l’Esport”, de l’entitat Panteres Grogues, que mostra diferents aspectes de la relació entre el col·lectiu LGTBIQ+ i la pràctica esportiva. Una actuació pensada perquè la ciutadania pugui conèixer exemples d’esportistes LGBTI+, juntament amb casos de discriminació i violència LGBTI-fòbiques. Aquesta setmana, la mostra es pot veure al hall del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Les discriminacions per raó d’orientació sexual, identitat o expressió de gènere són una problemàtica social que, malauradament, encara destaca en camps i espais esportius. Alhora, l’esport és un àmbit d’intervenció directa en aspectes relacionats amb la salut i el benestar de les persones. És per aquest motiu que l’esport ha d’esdevenir un àmbit sensible contra l’LGBTI-fòbia, promovent relacions socials inclusives i sanes, i incidint des de les entitats locals en els valors de la igualtat i el respecte vers la diversitat.

 
Data:
Ubicació:
< tornar a agenda