Noticies

VOLS TREBALLAR AL CONSELL COMARCAL? 15 OFERTES T’ESTAN ESPERTANT!

14, febrer 2023
El Consell Comarcal ha iniciat el procés de selecció de 15 persones que al llarg d’un any faran de tasques de suport en matèria d’informació, sensibilització, suport, acompanyament i gestió per a la incorporació de millores de la transició energètica en habitatges, indústries i Polígons d’Activitat Econòmica en col·laboració amb els serveis dels ajuntaments de la comarca. La presentació de currículums està oberta fins el dia 24 de febrer i es pot fer directament al Consell Comarcal (garciarmrdl@ccvoc.cat).

Accions de suport emocional per a joves

10, febrer 2023
Suport Emocional, per a joves d’entre 12 i 30 anys dels municipis de menys de vint-mil habitants de la comarca, amb l’objectiu de millorar la salut emocional de la població juvenil que s’ha vist molt afectada pels efectes de la pandèmia i els diferents confinaments i restriccions dels darrers anys. Es realitzen tant atencions individuals com tallers i altres activitats vivencials a joves, famílies i professorat en relació a la gestió emocional de l’ansietat i l’estrès, coeducació, comunicació assertiva, trastorns de l’alimentació, assetjament escolar, ciberassetjament i violències de gènere. Les persones joves que vulguin accedir al servei han de trucar al 627.88.68.73.

AJUTS AL LLOGUER PER A PERSONES JOVES FINS A 36 ANYS

23, setembre 2022
Nova convocatòria d’ajuts de lloguer o preu de cessió d’habitatge o habitació per a persones joves, que en el moment de presentar la sol·licitud tinguin fins a 36 anys inclosos. Termini: del 28 de setembre de 2022 a les 9 hores al 7 d’octubre de 2022 a les 15 hores.

COMMEMORACIÓ DEL DIA DE L’ORGULL LGBTI+

28, juny 2022
Durant la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGBTI+ es desenvolupen les acolorides marxes de l’Orgull Gai, que tenen com a símbol principal la bandera amb els colors de l’arc de Sant Martí i que avui el Consell Comarcal mantindrà onejant al balcó de la seu del Vallès Occidental.

CERQUEM TÈCNIC/A D’IGUALTAT AL CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL

16, juny 2022
Es tracta del procés per a seleccionar una borsa de professionals, corresponent al Grup A, subgrup A2, Tècnic/a mitjà/ana d’Igualtat, com a personal laboral/personal funcionari, mitjançant el procediment de concurs-oposició, per cobrir necessitats actuals i futures urgents i sobrevingudes, així com possibles vacants temporals i substitucions que es puguin produir, amb caràcter temporal.

VÍDEO D’ESTIU DEL VALLÈS OCCIDENTAL

2, juny 2022
El Consell Comarcal està preparant la seva campanya anual de promoció turística coincidint amb els mesos d'estiu. En el marc de la campanya es preveu la realització d'un vídeo i per això es demana la col·laboració de la ciutadania. Busquem vallesans i vallesanes d’entre 2 i 80 anys per gravar un vídeo durant aquest mes de juny. Si t’agrada el teatre o tens ganes de provar una nova experiència, junt amb actors i actrius d’entitats de teatre de la comarca, pots enviar un correu electrònic a l’adreça info@wecolormusic.com indicant: nom i edat i aportant una fotografia actual. Ben aviat ens posarem en contacte amb les persones que hagin manifestat la seva voluntat de col·laborar i es valorarà cada cas. Moltes gràcies!

AJUTS DE LLOGUER PER A JOVES (BO JOVE)

1, juny 2022
Ja pots demananar el bo jove que t’ajudarà en la despesa del lloguer! Els i les joves que compliu els requisits per al bo jove de lloguer podreu sol·licitar-lo a partir d'avui 8 de juny. L’ajut que es concedeix als menors de 35 anys és de 250 euros mensuals, per un màxim de dos anys: des de l’1 de gener de 2022 fins a 31 de desembre de 2023..

BEQUES GENERALS PER AL CURS ACADÈMIC 2022-23

8, abril 2022
Ja es poden demanar les beques per als estudis de batxillerat, FP, artístics, escoles oficials d'idiomes, universitat o màster que convoca el Ministeri d'Educació i Formació Professional. A diferència d'altres anys, la convocatòria ja és oberta i no caldrà esperar fins a l’estiu per demanar-les. El termini acaba el 12 de maig de 2022.

BUSCO FEINA

8, abril 2022
Aquí trobaràs tots els processos selectius per treballar al Consell Comarcal del Vallès Occidental, així com la borsa de treball Xaloc que es gestiona des del propi Consell Comarcal. D'altra banda, podràs consultar totes les borses treball dels diferents Serveis Locals d'Ocupació de la comarca.

Cap al Congrés de la Joventut 2022

8, març 2022
Els propers 17, 18 i 19 de març, al TecnoCampus Mataró-Maresme, tindrà lloc el Congrés de la Joventut de Catalunya. Serà un Congrés adreçat a les entitats juvenils, persones joves, representants polítiques i professionals de joventut i persones expertes i obert a tothom en què es posarà en valor la co-creació de les polítiques de joventut. De la feina feta durant el Congrés, així com durant les activitats prèvies al mateix, han de sorgir les bases per al nou Pla nacional de joventut de Catalunya.

Segona trobada de personal tècnic de la XNEJ

22, febrer 2022
EL passat 9 de febrer es va celebrar la segona trobada de personal tècnic comarcal de Serveis, Punts i Oficines d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Es va començar amb una dinàmica de cures que va servir per compartir experiències, sentiments i sensacions generalment de l'àmbit professional, però també del personal. La trobada va ser un espai on es van definir i consolidar comissions de coordinacó per abordar temàtiques que havien sorgit a l'anterior reunió. A més, les diverses Oficines Joves de la comarca van exposar les línies d'actuació d'aquest 2022. També es va comptar amb la participació de dues integrants de l'Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, que van presentar l'organització.

Projectes Singulars 2022 – Formació i treball

17, gener 2022
📢Eiiii! La setmana passada es va iniciar el programa Projecte Singulars 2022! 🔸Qui hi pot participar? Persones de 16 a 29 anys inscrites com a demandants d'ocupació al SOC i beneficiàries de Garantia Juvenil. 👇Nou programa formatiu: - Transformació digital i economia circular - Programació i manteniment robots - Comunitats i màrqueting digital - Cert. Prof. Confecció i fabricació pàg web 📅La selecció tindrà lloc fins el 17 de febrer del 2022. Troba tota la informació a aquí.

ÀGORA DE 100 – YOUTH ACT

7, desembre 2021
l’Àgora de 100 és un espai de reflexió i diàleg dirigit a aportar idees, reivindicacions i propostes al debat públic des d’una col.lectivitat que massa sovint no és tinguda en compte: les persones joves. Amb l’arribada de la Covid-19 es va fer evident la necessitat de parar i repensar el món que volem i, amb aquesta iniciativa, el CJB i la Càtedra Re-generation UPF hem facilitat un conjunt de debats per tal de visibilitzar el potencial, la pertinença i la urgència de diferents aportacions juvenils. El decàleg ha estat elaborat des d’una visió municipalista, buscant assenyalar responsables en l’entorn més proper a diverses problemàtiques detectades. Al mateix temps, incorpora una nítida mirada de justícia global (les aportacions busquen el benefici col.lectiu de les barcelonines, però en cap cas una millor Barcelona en detriment del seu entorn, al qual està intrínsecament lligat) i pren en especial consideració la justícia intergeneracional, perseguint un present i un futur amb dignitat pel conjunt de la població, revertint els retrocessos d’una generació a una altra en un món en descomposició.

FORMACIÓ MODIFICACIÓ DEL REGLAMENT D’ESTRANGERIA (ONLINE)

7, desembre 2021
El proper dijous 16 de desembre de 2021 tindrà lloc aquesta formació adreçada a professionals de la comarca del Vallès Occidental. Tindrà una durada de 2 hores i anirà a càrrec del Sr. Albert Parés, advocat social i president de l’Associació Noves Vies. Per tal de formalitzar la inscripció heu d'emplenar el formulari següent: https://forms.gle/XwQ4m1n9KAn79k1LA Per qualsevol dubte que tingueu us podeu adreçar a la següent adreça de correu electrònic: ccvoc.ciutadania@ccvoc.cat

Viatge a Tatinutropo

8, novembre 2021
L’exposició “Viatge a Tatinutropo” és una mostra itinerant per sensibilitzar sobre la realitat de les persones migrades i refugiades, posant l’èmfasi en la necessitat de qüestionar prejudicis i estereotips, així com desfer rumors que corren al voltant del col·lectiu. Fins al 22 de novembre, l'exposició estarà instal•lada al hall de l'institut Jaume Mimó, a Cerdanyola. Aquesta és una activitat que forma part de la Guia d'Activitats Educatives 2021-2022, que s'ofereix des del Consell Comarcal del Vallès Occidental.

Trobada de personal tècnic de la XNEJ

29, octubre 2021
El personal tècnic comarcal de Serveis, Punts i Oficines d’Informació Juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ) s’ha reunit aquest dijous a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. La trobada ha volgut ser una posada en comú de les experiències de cada municipi amb la mirada posada al futur, per poder definir accions d’abast comarcal pel jovent. En total 17 municipis de la comarca formen part de la XNEJ, recentment s’hi ha afegit el municipi de Castellar del Vallès, que ha posat en marxa el nou equipament juvenil La Fàbrica el passat dissabte. Durant la trobada es va elaborar una diagnosi dels serveis oferts pels punts i oficines joves del Vallès Occidental. També es va explorar el treball de col·laboració dels recursos dels Punts i Oficines Joves de la comarca per poder, juntament amb el Consell Comarcal del Vallès Occidental, enfocar la comarcalització dels serveis de la XNEJ. D’aquesta manera s’inicia un treball conjunt que seguirà amb diferents comissions de treball amb els i les diferents professionals de joventut de la comarca.

SCAPE ROOM: SEA LEVEL RISE ROOM

29, octubre 2021
Sabies que aquesta és la Setmana Europea de l'Energia Sostenible? Coneixes Sea Level Rise Room? Es tracta d'un un recurs virtual disponible per a difusió de tots els membres de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. Sea Level Rise Room és una activitat ludificada de la Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, elaborada per United Explanations. Per participar-hi només cal que feu un equip de 4 persones i decidiu quin dia i hora voleu jugar plegats. És un joc simultani, i per tant, heu de jugar en paral·lel. Clica aquí per a jugar al joc.

LA FRACTURA ENTRE JOVES I GRANS

20, octubre 2021
Els joves que van créixer durant la crisi econòmica afronten avui, grans dificultats per desenvolupar els seus projectes vitals, mentre que la població major de 65 anys, un col·lectiu essencial per al manteniment de famílies senceres, ha suportat millor els embats de les diverses crisis. Aquesta és només una de les moltes diferències que evidencien la bretxa existent entre joves i grans. Descobreix tot l'estudi "La Fractura entre joves i grans" clicant a la imatge.

Formació a distància en Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil (ASI) en l’educació en el lleure

15, octubre 2021
Aquesta formació està adreçada a totes les persones que de manera voluntària o remunerada fan activitats d’educació en el lleure adreçades a persones menors de 18 anys. La Fundació Vicki Bernadet és una entitat experta en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors. La fundació realitza cursos especialitzats en la Prevenció i Abordatge de l’Abús Sexual Infantil en l’àmbit de l’educació en el lleure. S’ofereix formació, en modalitat a distància, que permet conceptualitzar l’Abús Sexual Infantil (ASI) i el maltractament infantil i aporta recursos per a prevenir-lo, detectar-lo i actuar davant d’un abús o de la revelació d’un abús. Per fer la inscripció prèvia, clica a la imatge.

COMBATEM LES DESIGUALTATS, RESPON L’ENQUESTA

13, octubre 2021
Si tens entre 16 i 29 anys l'Observatori DESC et necessita! Respon l'enquesta "Combatem les desigualtats!" i comparteix-la a les joves del teu voltant! Ajuda a completar l'estudi "Enfortint les capacitats de les universitats, la comunitat educativa i les persones joves per crear societats més justes, equitatives i inclusives". La pandèmia ha afectat de forma especial les joves i la precarietat és el pa de cada dia. A més, l'habitatge i l'emancipació juvenil son temes de màxima actualitat, sobretot ara que s'estan movent la "Ley de Vivienda" a nivell Estatal - #LeyDerechoVivienda - i la nova Llei 24/2015 de lloguer social - #LleiStopDesnonaments - a nivell català. Per això, ara més que mai, necessitem impulsar estudis com aquest. Veu l'enquesta aquí!

ACOMPANYAMENT EMOCIONAL

11, octubre 2021
El Servei d'Acompanyament Emocional és un servei gratuït per a joves de 12 a 20 anys que viuen, estudien o treballen a Santa Perpètua de Mogoda. Des d'aquest servei s'ofereix atenció psicològica individual, un espai segur i confidencial on poder parlar. Les sessions es faran al Centre Cívic de Can Folguera de Dilluns a divendres de 16h a 20h. Si tens dubtes o vols demanar una cita truca al 📱621 29 31 00

ACTIVITATS DE TARDOR A CASTELLBISBAL

8, octubre 2021
Ja està preparada la programació del mes d'octubre del Punt jove de Castellbisbal! ART JOVE: graffiti a la peixera KAHOOT DROGUES: reptarem els nostres coneixements de les drogues més conegudes 💊 CINEFÒRUM: visualització d'una peli i debat 🎬 FAKE NEWS: saps distingir entre una noticia falsa d'una certa a les xarxes? CONCÈNTRICS: analitzem les nostres relacions durant el confinament i en donarem una nova perspectiva amb la tècnica de figures concèntriques Podeu inscriure-us enviant un missatge o MD a: ▶️ @pij.castellbisbal / @mo_castellbisbal 📱635278459 / 638647934 📩 pij.castellbisbal@gmail.com/ mocastellbisbal@gmail.com

TALLER DE ROCÒDROM A MONTCADA I REIXAC

5, octubre 2021
Comença el taller de Rocòdrom a l'Espai Jove Can Tauler de Montcada i Reixac, a càrrec del Centre Espeleològic Alpí Vallesà. Serà cada primer dimecres de mes de 18:30 a 19:30h, per tots els nivells! Inscripcions per DM a @cantauler, a cantauler@montcada.org o al 667173249.

TARDOR JOVE A RUBÍ

5, octubre 2021
La tardor arriba a Rubí amb un munt de tallers, esdeveniments i activitats gratuïtes per a joves d’entre 12 i 29 anys. Iniciació a la informàtica, Auto-tune i gravació de videoclip i tallers de boxa són només algunes de les activitats que es faran durant aquesta tardor. Cal reservar plaça prèvia per assistir-hi, consulta l'agenda completa i inscriu-te aquí

PRIMER FÒRUM JOVE DE SANT CUGAT

4, octubre 2021
El proper 9 d'octubre tindrà lloc el primer fòrum jove de Sant Cugat del Vallès. Serà un espai de trobada on poder pensar, compartir, reinventar i debatre sobre temàtiques específiques. Un canal de participació que permetrà poder crear propostes directes sobre els diferents temes que es treballin. En el primer Fòrum s'hi tractarà el tema d'Oci Juvenil!

PALAU RESSONA, CONCURS DE MÚSICA JOVE DE PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS

4, octubre 2021
Ja s’ha obert el període d’inscripció per a tots els grups que vulguin participar al Palau Ressona. El termini per inscriure-s’hi acaba a les 20.00h del divendres 22 d’octubre. Entre tots els grups participants s’escolliran sis finalistes (tres per cadascuna de les dues categories). Els grups seleccionats actuaran en concert en la Final del Palau Ressona, que tindrà lloc el 13 de novembre a la Sala Polivalent del municipi. Poden participar al concurs tots aquells grups o solistes joves, amb edats compreses entre els 12 i els 30 anys, que puguin oferir com a mínim un repertori de 20 minuts de durada. El lloc de residència dels membres del grup o del solista és completament indiferent. Per aclarir qualsevol dubte cal posar-se en contacte amb l’Espai Jove l’Escorxador de Palau-solità i Plegamans.

FESTA MAJOR D’ULLASTRELL DE L’1 AL 3 D’OCTUBRE

1, octubre 2021
Els propers 1, 2 i 3 d’octubre, Ullastrell tornarà a vibrar per Festa Major! El programa d'enguany, que es pot trobar adjunt a la notícia, compta amb diversitat d’activitats per a tothom. Com a novetat, caldrà fer reserva prèvia per complir amb les restriccions actuals d’aforament limitat. S’ha habilitat un portal online per a la reserva d’entrades ja.cat/entradesullastrell a banda del canal habitual de l’Ajuntament, i es podran adquirir a partir de dilluns 27 de setembre a les 9h. Concerts, cercavila de bicicletes guarnides, torneig de voleibol, joc de l’assassí, festa dels Geganters, monòleg, circ, i molt més! Per descomptat també hi haurà proves d'Ullas contra Trell i el Concurs de cases engalanades express!

Viladecavalls tindrà Punts Lila per Festa Major

29, juny 2021
Les carpes estaran instal·lades el divendres 9 i dissabte 10 de juliol a la Plaça de la Masia de Can Turu, el diumenge 11 a la Zona esportiva Municipal de Can Trias i el dilluns 12 al carrer Antoni Soler i Hospital, totes quatre en horari de 22.00 a 01.00 hores.

Estiu Jove 2021 a Ullastrell

29, juny 2021
La programació de l’Estiu Jove omple el juliol d’activitats d’oci pels més joves a Ullastrell. Totes les activitats són gratuïtes i amb reserva prèvia al 650248021

Tria el teu estiu! Estiu Jove 2021 a Castellbisbal

28, juny 2021
Consulteu el programa d'activitats per conèixer totes les activitats organitzades. L'Estiu Jove és una proposta de tallers i activitats per a nois i noies de 12 a 29 anys (alguns tallers estan subjectes a una edat mínima per accedir-hi) Del 28 de juny al 5 d'agost de 2021

Estiu adolescent i jove’21

16, juny 2021
Aquest estiu, l’Ajuntament de Barberà del Vallès engega una nova oferta de tallers per a adolescents i joves de Barberà del Vallès, del 21 de juny al 20 de juliol. L’oferta de tallers vol representar la diversitat d’interessos i motivacions dels i les adolescents i joves de Barberà del Vallès per proporcionar noves opcions de lleure, atractives, creatives i saludables durant l’estiu. @adolescents.barbera @joves.barbera laromaespaijove@gmail.com 680441222 / 722642639

Sales d’estudi

2, juny 2021
S’acosta la Selectivitat i els exàmens a la universitat, i a les sales d’estudi hi podràs estudiar moltes més hores. De dilluns a dijous de 20h a 23h Biblioteca Municipal (Masia de Can Cortès)

L’adolescència, esclat de vida i emocions.

2, juny 2021
Demà, 3 de juny, a les 16 hores, les professionals del servei d'Educació de l'Ajuntament Marta Mozo, Sandra Gómez i Ana Lirola t'ofereixen la trobada “L'adolescència, esclat de vida i emocions”, per reflexionar en conjunt sobre els dubtes i neguits que es viuen durant aquest període vital. Si t'interessa, pots reservar l'assistència mitjançant trucada o whatsapp al telèfon 670 75 65 59. A causa de les limitacions derivades de la COVID-19, només pot assistir-hi una persona per família per així facilitar que puguin participar més famílies.

Programació d’activitats juny-juliol 2021 Baumann Oficina Jove

2, juny 2021
Des de la Baumann Oficina Jove organitzem periòdicament xerrades, tallers i formacions per donar resposta a les teves necessitats. Aquí tens tota la informació que necessites: les dates, els horaris, els continguts... Les activitats estan organitzades per àmbits: TALLERS ÀMBIT SALUT. EDUCACIÓ SEXUAL I AFECTIVA PER A JOVES TALLERS ÀMBIT HABITATGE TALLERS ÀMBIT SALUT. SALUT I EDUCACIÓ EMOCIONAL