GUIA D’ACTIVITATS EDUCATIVES DEL CONSELL COMARCAL DEL VALLÈS OCCIDENTAL 2022-23

El Consell Comarcal ofereix una seixantena d’activitats educatives a escoles i instituts i obre un nou espai web per facilitar la cerca i inscripcions.

Activitats Educatives curs 2022-23

REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha iniciat enguany una nova edició del programa Referents d’Ocupació juvenil, programa que donarà suport a l’orientació de persones joves de la comarca durant l’any 2022. El programa té l’objectiu de facilitar i acompanyar la transició de persones joves cap al sistema educatiu, laboral i/o ocupacional. Durant el 2021 s’ha aconseguit un total de 47 insercions formatives i 89 insercions laborals.
El programa Referents d’Ocupació juvenil permet realitzar atencions directes a joves de diversos municipis de la comarca. L’atenció presencial es realitza als municipis de Castellar del Vallès, Badia del Vallès, Sentmenat, Polinyà, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Castellbisbal, Vacarisses i Palau-Solità i Plegamans.
Com a les darreres edicions, l’atenció directa en els municipis es realitzaràdes de dos punts d’actuació: Serveis Locals d’Ocupació (SLO) i joventut (Punts Joves), depenent del municipi.
Les persones joves interessades en rebre aquest assessorament poden ser derivades des de diferents agents, professionals i/o entitats, que estiguin en contacte amb població juvenil.

REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL

CONEIXES GARANTIA JUVENIL? VOLS INSCRIURE-T’HI?

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil.📉

Està enfocada a que totes les persones joves d’entre 16 i 29 anys no ocupades (que no estiguin estudiant ni treballant) puguin optar a rebre una oferta de feina, de formació, pràctiques en empreses adaptades a les teves necessitats.

Per tant, ofereix:

🔺Feina
🔺Formació
🔺Emprenedoria
🔺Mobilitat internacional.

Havies sentit mai a parlar de Garantia Juvenil? Potser has vist que és necessari ser-ne una persona beneficiària per poder participar a alguns programes de formació i treball. Vols saber com ser-ho? Cal que t’inscriguis.

T’expliquem com fer-ho! Clica la imatge i veuràs la guia!

Guia per inscriure’s a Garantia Juvenil

PROGRAMA TREBALL I FORMACIÓ PER A PERSONES TRANS* 2021

El Govern de la Generalitat de Catalunya obre per primera vegada una convocatòria específica d’ajuts en polítiques actives d’ocupació per a persones trans* dins el programa Treball i Formació. Inclou el finançament de contractes laborals d’un any de durada, la formació per a l’adquisició de competències professionals i transversals, i l’acompanyament per garantir la plena inclusió de les persones que s’hi adhereixen.
El termini per presentar-se a aquesta subvenció és el 14 d’octubre de 2021.
Si tens qualsevol dubte, pots enviar un correu electrònic a treballiformacio.esal.soc@gencat.cat. Per a veure a la convocatòria clica al a imatge.

Convocatòria programa treball i formació

PROGRAMA TREBALL I FORMACIO PER A JOVES TUTELADES I EXTUTELADES 2021

Ja s’ha obert la convocatòria del Programa Treball i Formació que oferirà contractes laborals de 12 mesos per a joves de 17 a 21 anys que estiguin tutelades o hagin estat tutelades per la Generalitat de Catalunya. La convocatòria està oberta fins el 13 d’octubre. No dubteu en contactar amb el SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) per mostrar el vostre interès en participar en el Programa! Per a participar a la convocatòria clica a la imatge.

Treball i formació tutelades i extutelades

GARANTIA JUVENIL – PROGRAMES SINGULARS

L’objectiu dels projectes Singulars és reforçar l’ocupabilitat i les competències professionals de les persones joves no ocupades i no integrades en els sistemes d’educació o formació, mitjançant la realització d’actuacions encabides en el que determina el Pla Nacional d’Implementació de la Garantia Juvenil.

Garantia Juvenil Programes Singulars

GARANTIA JUVENIL – CONTRACTACIÓ DE JOVES EN PRÀCTIQUES

Podran accedir a aquests contractes en pràctiques les persones que compleixin els requisits següents:
Ser beneficiàries del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
Estar inscrites com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO) al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.
Acreditar la possessió d’un títol universitari o de formació professional de grau mig o superior o títols oficialment reconeguts com equivalents, o d’un certificat de professionalitat, que els habilitin per a l’exercici professional.
Complir els requisits que exigeix la modalitat del contracte de treball en pràctiques.

Contractació de joves en pràctiques

GARANTIA JUVENIL – TLN MOBILICAT (MOBILITAT INTERNACIONAL)

El programa TLN Mobilicat s’adreça a les persones joves que no han finalitzat els estudis postobligatoris, o no han disposat encara de la seva primera oportunitat i experiència laboral.

TLN Mobilicat

GARANTIA JUVENIL – EMPRENEDORIA

Fes del teu projecte una realitat
Tens una idea de negoci i no saps com posar-la en marxa? Vols iniciar un projecte però no saps si serà viable? Ets una persona emprenedora i vols apostar pel teu pla? Necessites que t’ajudem a fer créixer la teva empresa? La Garantia Juvenil està al costat dels esperits emprenedors per ajudar-los a materialitzar els seus somnis.

Garantia Juvenil Emprenedoria

CENTRE DE NOVES OPORTUNITATS

El programa Noves Oportunitats neix des de l’Àrea d’Ocupació Juvenil del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i en col·laboració amb el Departament d’Educació amb l’objectiu de recuperar les ganes d’aprendre dels milers de joves que, per motius diversos, no han trobat el seu lloc als instituts i que, per raó de la seva edat, són invisibles per a les empreses.
Partint d’aquesta base s’ha creat un model per fer sentir als joves que l’èxit no està renyit amb equivocar-se, i que continuar endavant no està renyit amb caure.

Centre de noves oportunitats

CERCADOR CURSOS SOC

Què t’ofereix el cercador de cursos?
Tota l’oferta formativa que el SOC posa a la teva disposició, mitjançant una eina senzilla i intuïtiva de navegació que permet crear fitxes amb contingut detallat en format pdf.

Cercador cursos SOC

XARXA XALOC DE LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA

Xarxa XALOC de la Diputació de Barcelona.
Borsa comuna per totes les poblacions de la província de Barcelona que no tenen Borsa pròpia (els municipis més petits).
L’alta s’ha de fer presencial des d’un Servei Local d’Ocupació.

Sabadell borsa de treball

SABADELL BORSA DE TREBALL

Borsa de treball de Sabadell.

Sabadell borsa de treball

TERRASSA BORSA DE TREBALL

Borsa de treball de Terrassa.

Terrassa borsa de treball

SANT CUGAT DEL VALLÈS BORSA DE TREBALL

Borsa de treball de Sant Cugat del Vallès.

Sant Cugat del Vallès borsa de treball

RUBÍ BORSA DE TREBALL

Borsa de treball de Rubí.

Rubí borsa de treball

CERDANYOLA BORSA DE TREBALL

Borsa de treball de Cerdanyola del Vallès

Cerdanyola borsa de treball

BARBERÀ PROMOCIÓ

Barberà Promoció ofereix a tots els seus usuaris la seva borsa de treball amb l’objectiu comú de crear ocupació (seguint els criteris de confidencialitat). Orientat a empreses que volen cercar candidats per cobrir llocs de treball, i treballadors que estan en situació de recerca de feina.

Barberà promoció

CARTA DE PRESENTACIÓ

Un material infogràfic elaborat pel CCVOC que té per objectiu apropar l’orientació laboral als i les joves de la comarca durant aquest període de confinament.

Carta de presentació

CONEIXES ELS CANALS DE RECERCA DE FEINA?

Un material infogràfic elaborat pel CCVOC que té per objectiu apropar l’orientació laboral als i les joves de la comarca durant aquest període de confinament.

Coneixes els canals de recerca de feina?

POSA A PUNT EL TEU CURRÍCULUM

Un material infogràfic elaborat pel CCVOC que té per objectiu apropar l’orientació laboral als i les joves de la comarca durant aquest període de confinament.

Posa a punt el teu currículum

QUÈ ESTUDIAR?

Què estudiar?

Què estudiar?

QUÈ POTS FER QUAN ACABIS L’ESO?

Quan acabis l’ESO, tant si has obtingut el títol de graduat en Educació Secundària com si no, serà el moment de decidir si vols continuar estudiant o començar a treballar. Si vols estudiar, pots fer el batxillerat, cursar algun cicle formatiu o cercar un curs o taller de formació ocupacional per començar a aprendre i tastar una professió que t’interessi. Però si t’estimes més cercar feina, abans de posar-t’hi has de saber quines eines i mitjans tens a l’abast.
– Opcions a l’acabar l’ESO
– Què pots fer si no has aprovat l’ESO?
– Si et sents perdut i no saps què fer…

Què pots fer quan acabis l’ESO?

CATÀLEG DE SERVEIS DE LA XNEJ

El catàleg de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil és un document compartit, que estableix la feina conjunta que cal fer i posa els joves al centre de les polítiques d’informació juvenil. Aquest document recull les definicions i construccions que s’han anat desplegant aquests anys amb les oficines joves i els punts d’informació juvenil com a equipaments que presten serveis d’informació, orientació i assessorament juvenil (SIOAJ).

Catàleg de serveis de la XNEJ

CARTERA DE SERVEIS DE LA XNEJ

En aquest apartat trobareu tots els recursos formatius i de suport adreçats als i a les professionals d’oficines joves i punts d’informació juvenil de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil (XNEJ). Estan classificats per serveis (segons si és d’informació generalista o serveis especialitzats) i per tipus de recurs.


Cartera de serveis de la XNEJ

GARANTIA JUVENIL

La Garantia Juvenil és una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).


Garantia Juvenil

OFICINA JOVE DE TREBALL

L’Oficina Jove de Treball és un servei destinat a joves menors de 35 anys pensat especialment per facilitar l’accés dels joves al món del treball i vetllar per les seves condicions laborals.


Oficina Jove de Treball

ASSESSORAMENT EN LÍNIA – TREBALL

Si teniu algun dubte, podeu fer servir aquest assessorament en línia que s’ofereix des de l’Oficina Jove de Treball.
Servei destinat a joves menors de 35 anys pensat especialment per facilitar l’accés dels joves al món del treball i vetllar per les seves condicions laborals.


Assessorament en línia

Cercador de cursos de monitor/a, director/a i monogràfics

Voleu cercar cursos de monitor/a o de director/a?
Aquí trobareu cursos programats per les escoles d’educadors en el lleure infantil i juvenil reconegudes per la Direcció General de Joventut.


Cercador de cursos de monitor/a, director/a i monogràfics

Butlletí de joves i mercat de treball 2n trimestre 2020

La població treballadora jove presenta una problemàtica laboral de singular importància i, en aquest sentit, convé analitzar-la i caracteritzar-la. El Butlletí de Joves i mercat de treball és una publicació que mostra una visió de conjunt respecte de la situació i el perfil dels joves en el mercat de laboral, així com la seva evolució, comparant-la amb la mitjana de la població.


Butlletí de joves i mercat de treball 2n trimestre 2020