Instal·lacions juvenils al Vallès Occidental

🌄 INSTAL·LACIONS JUVENILS!
▶️Què són?
🔸Instal·lacions amb una finalitat social i educativa
🔸Destinades a allotjar infants i joves que participen en activitats d’educació en el lleure
🔸Oferint una varietat d’equipaments i serveis
🔸De titularitat pública, privada o d’entitats del Tercer Sector
📣Sabies que al Vallès Occidental hi ha un total de sis instal·lacions juvenils?
– Una casa de colònies
– Cinc albergs de joventut
Coneix les instal·lacions visitant el nostre perfil d’instagram! Clica la imatge!


Instal·lacions juvenils al Vallès Occidental

CAMPS DE TREBALL ESTIU 2022 – PERÍODE DE PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS PER ENTITATS

📢ENTITATS! Us agradaria organitzar un camp de treball? Això potser us interessa! Ja s’ha obert el període de presentació de sol•licituds per a realitzar camps de treball a Catalunya aquest estiu 2022. 👁️‍🗨️Podeu trobar tota la informació a l’enllaç de la bio. El període per presentar les sol·licituds és del 31 de gener al 7 de febrer del 2022.📅


Camps de treball 2022-Entitats

Gestió de casos COVID-19 en activitats ludicoesportives

Amb l’objectiu d’adaptar i simplificar el protocol vigent per a gestió de casos en activitats educatives ludicoesportives (que inclou les activitats d’educació en el lleure) al nou protocol de gestió de casos en centres educatius (que inclou les directrius de la Ponència d’Alertes de la Comissió de Salut Publica del Ministeri de Sanitat), des del Departament de Salut s’ha fet una versió actualitzada del document.


Gestió de casos Covid-19 en activitats ludicoesportives

YOUNG DEFENDERS: casos de vulneració de drets a joves i experiències de resistència i mobilització popular a la Mediterrània (2019)

“YOUNG DEFENDERS: casos de vulneració de drets a joves i experiències de resistència i mobilització popular a la Mediterrània (2019)” és una recerca s’emmarca dins la campanya #YoungDefenders, impulsada per l’SCI Catalunya amb l’objectiu de fer visible el rol de les joves activistes i defensores dels drets humans arreu de la Mediterrània.

Aquest informe té com a objectiu, contextualitzar com impacten i quina forma prenen els atacs als drets humans de les joves defensores dels països d’aquest mar amb una història tan llarga de lluites, que els empeny i les empeny a migrar de riba a riba, quines alternatives construeixen als seus països d’origen i com s’enfronten a un present que és fosc i esperançador alhora, per construir col·lectivament un futur més digne.


Associacionisme juvenil

Pla d’actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l’horari lectiu

El passat 19 d’octubre es va aprovar el Pla d’actuació per a les activitats educatives que duen a terme els infants, adolescents i joves d’entre 3 i 18 anys fora de l’horari lectiu, així com les que realitzen els joves de fins a 18 anys als serveis i equipaments juvenils.
Aquest Pla d’actuació és un document operatiu que vol donar resposta a les necessitats de les activitats extraescolars, de lleure, socioeducatives i esportives. Es tracta d’una eina pràctica, consensuada amb els departaments implicats, on es recullen les principals mesures contra de la COVID-19, sens perjudici del que estableixin els plans sectorials específics.


Pla d’actuació per a les activitats educatives infantils i juvenils que tenen lloc fora de l’horari lectiu

Formació en prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil (ASI) en l’educació en el lleure

Aquesta formació està adreçada a totes les persones que de manera voluntària o remunerada fan activitats d’educació en el lleure adreçades a persones menors de 18 anys. La Fundació Vicki Bernadet és una entitat experta en l’atenció integral, prevenció i sensibilització dels abusos sexuals a menors. La fundació realitza cursos especialitzats en la Prevenció i Abordatge de l’Abús Sexual Infantil en l’àmbit de l’educació en el lleure.
S’ofereix formació, en modalitat a distància, que permet conceptualitzar l’Abús Sexual Infantil (ASI) i el maltractament infantil i aporta recursos per a prevenir-lo, detectar-lo i actuar davant d’un abús o de la revelació d’un abús. Per fer la inscripció prèvia, clica a la imatge.


Prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil en l’educació en el lleure

CURS FORMATIU: (Re)Conèixer, parlar i actuar davant la violència sexual a l’esport

Estan obertes les inscripcions per al curs formatiu (Re)Conèixer, parlar i actuar davant la violència sexual a l’esport”, organitzat pel consell Català de l’esport i amb la col·laboració del Consell Esportiu del Baix Llobregat. El curs va dirigit a professionals que treballen al voltant de l’esport, personal tècnic esportiu (ROPEC), professorat d’educació física, i entitats amb vinculació a l’activitat física i l’esport.
El curs és gratuït i les places són limitades a 25 persones, per incscriure’t clica a la imatge. Per obtenir més informació sobre el Curs, podeu escriure a l’adreça electrònica cebllob@cebllob.cat , o bé truqueu al telèfon 93 685 2039. El període d’inscripció és fins el 26 d’octubre.


(Re)Conèixer, parlar i actuar davant la violència sexual a l’esport

REGISTRE OFICIAL DE PROFESSIONALS DE L’EDUCACIÓ EN EL LLEURE DE CATALUNYA

El Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure de Catalunya serveix per identificar les persones que tenen una titulació oficial que les habilita per exercir de professionals de l’educació en el lleure, tant de manera voluntària com remunerada.


Registre Oficial de Professionals de l’Educació en el Lleure de Catalunya

VOLUNTARIAT

Ésser voluntari o voluntària implica dedicar una part del temps lliure a fer gratuïtament una acció al servei de la comunitat. Aquesta activitat es concreta dins una entitat o associació i es porta a terme per voluntat pròpia amb l’objectiu de contribuir a la transformació de la societat.
– Vols ser voluntari o voluntària?
– Quines activitats pots fer?
– Propostes de voluntariat
– Drets i deures dels voluntaris
– Formació del voluntariat


Voluntariat

ASSOCIACIONISME JUVENIL

– Vols crear una entitat juvenil?
– Vols conèixer les entitats juvenils que hi ha a Catalunya i implicar-te en la tasca d’alguna?
– Inscripció al cens d’entitats de la Direcció General de Joventut


Associacionisme juvenil

MESURES PER A LES ACTIVITATS EN SERVEIS I EQUIPAMENTS JUVENILS EN EL CONTEXT COVID-19

En el context actual d’emergència sanitària, econòmica i social, la tasca que es realitza des dels equipaments i serveis juvenils és molt important, ja que, des de la proximitat, s’ofereixen respostes a les diverses necessitats dels i les joves, un dels col·lectius més afectats per aquesta crisi.
L’activitat en serveis i equipaments juvenils cal fer-la garantint unes mesures de seguretat adequades tant pels usuaris, com pels professionals que hi treballen.
Per això, en aquest document hi ha un recull de les normatives sobre les mesures de protecció i organització associades a la situació de pandèmia generalitzada per la COVID-19 i un llistat de preguntes que els ens locals del territori han fet arribar a Joventut sobre com adaptar la tasca que es realitza en aquests serveis i equipaments.


Mesures per a les activitats en serveis i equipaments juvenils en el context COVID-19

CRITERIS DE REPRESA DEL LLEURE EDUCATIU DURANT EL CURS ESCOLAR 2020-21

L’actual situació de pandèmia ens obliga a adoptar una sèrie de mesures excepcionals per garantir que les activitats de lleure continuïn sent segures més enllà de l’estiu, per la qual cosa la Direcció General de Joventut estableix en un document les pautes que han de permetre aconseguir-ho. En qualsevol cas, les mesures de prevenció establertes s’aniran adaptant a les resolucions, instruccions i criteris que acordin les autoritats en relació amb la situació epidemiològica territorial.


CRITERIS A APLICAR per prevenir la pandèmia per COVID-19 en l’àmbit de les activitats d’educació en el lleure Curs 2020/2021

ESTIU AMB LLEURE

Consells per a les famílies
Protocols, guies i models: prevenció i seguretat
Recursos i materials pedagògics


Estiu amb lleure