061. UNA VEU CONTRA EL SUÏCIDI

Servei especialitzat en l’atenció telefònica a persones amb conducta o ideació suïcida, i als seus familiars o persones properes.
Les trucades s’atenen les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i el professional activa els recursos que necessita la persona.


Trio la vida

GLOSSARI DE CIBERSEGURETAT I NAVEGACIÓ SEGURA PER INTERNET

Des de l’agència de ciberseguretat de Catalunya s’ha creat el “Glossari de ciberseguretat i navegació segura per internet”. Es tracta d’una guia amb una vintena de termes de ciberseguretat que serveix per entendre els avantatges i els inconvenients de l’ús de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. Fes clic a la imatge per descobrir-la!


Glossari de ciberseguretat i navegació segura per internet

SUÏCIDI JUVENIL, UNA URGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA

A Catalunya, la primera causa de mort entre la població de 15 a 34 anys és el suïcidi. El 25% dels adolescents reconeix haver tingut almenys una vegada ideació suïcida i el 7% haver-ho intentat, apunten les dades de l’Institut Nacional d’Estadística i l’IDESCAT.
Tot i que cada any es produeixen més de 10.000 intents de suïcidi entre la població catalana de totes les edats, segueix regnant un silenci social al voltant d’aquest tema, que crea dificultats per posar solució al que l’Organització Mundial de la Salut ja ha proclamat com un problema de salut pública.


SUÏCIDI JUVENIL, UNA URGÈNCIA DE SALUT PÚBLICA

ACAB (Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia)

L’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia (ACAB) de Catalunya és una entitat sense afany de lucre que va néixer l’any 1992, impulsada coordinadament entre familiars i especialistes de L’Hospital Clínic de Barcelona. Des d’ACAB s’ajuda i s’acompanya a persones afectades per un trastorn de la conducta alimentària i als seus familiars. També es porten a terme accions de sensibilització per alertar a la societat sobre les conseqüències i riscos sanitaris i socials d’aquests trastorns.
L’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia col·labora amb la Fundació IMA, creada l’any 2007 per ACAB, amb l’objectiu concret dissenyar estratègies de prevenció orientades a nois/es, professors, educadors i famílies.
Per a obtenir més informació clica la imatge.


Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia

MATERIALS D’EDUCACIÓ SEXUAL

En aquesta col·lecció de guies que recomana el “Servei de Prova ràpida de VIH i altres ITS d’Actuavallès” hi trobareu informació de molta qualitat i fonamental a l’hora de conèixer els drets sexuals i reproductius. Són les “Guías sobre derechos sexuales y reproductivos para mujeres jóvenes editades per l’Instituto Canario de Igualdad. Només cal que cliqueu a la imatge per visualitzar-les.

Guías sobre derechos sexuales y reproductivos para mujeres jóvenes

ASSESSSORIA 1 SEGON

L’Assessoria 1 segon és un recurs d’atenció i prevenció sobre drogues i pantalles adreçat a la ciutadania de Sant Cugat del Vallès. En concret s’atén a joves i adolescents, famílies i professionals.
L’Assessoria acompanya les persones que són usuàries de pantalles, Internet o xarxes socials, o consumidores de substàncies, perquè en facin un ús més saludable, responsable i segur.


Assessoria 1 segon

ATENCIÓ I INVESTIGACIÓ DE SOCIOADICCIONS (AIS)

L’AIS (Atenció i Investigació de Socioadiccions) és un centre que ofereix diversos serveis d’atenció, suport i tractament de socioaddiccions. Tots els seus serveis d’atenció terapèutica són gratuïts presentant una fulla de derivació de qualsevol servei públic de Salut. Des de l’AIS també s’ofereix formació i assessorament a estudiants, familiars i professionals.
Les socioaddiccions són trastorns de dependència vinculats a usos, costums o activitats diverses no relacionades amb la ingesta de substàncies químiques. Alguns usos, costums o activitats no són nocius en si mateixos i fins i tot molts són necessaris o socialment acceptats, això fa que algunes socioaddiccions siguin difícils de detectar o reconèixer. Alguns exemples en són l’addició al joc, la dependència emocional i l’addiccó al treball.


Atenció i investigació de socioadiccions (AIS)

CENTRE D’ATENCIÓ I SEGUIMENT DE DROGODEPENDÈNCIES DE SABADELL (CAS)

El centre d’Atenció i Seguiment de Drogodependències (CASD) és un servei públic i gratuït, inclòs dins la Xarxa d’Atenció a les Drogodependències de la Generalitat de Catalunya.
Presta servei d’informació, orientació, assistència i reinserció, sobre aspectes relacionats amb toxicomanies, a totes les persones de Sabadell i de la comarca del Vallès Occidental-sud.


CAS SABADELL

CENTRE D’ATENCIÓ I SEGUIMENT DE DROGODEPENDÈNCIES DE TERRASSA (CAS)

El CAS (Centre d’Atenció i Seguiment a les Drogodependències) Terrassa és un dels tres CAS gestionats per Mútua Terrassa i forma part de la XAD (Xarxa Pública d’Atenció a les Drogodependències de Catalunya).
Dóna servei a les poblacions de Terrassa, Matadepera, Viladecavalls, Ullastrell, Vacarisses i Sant Quirze.


CAS TERRASSA

ASSESSORIA EN LÍNIA – SERVEI D’ORIENTACIÓ SOBRE DROGODEPENDÈNCIES

De les drogues, de segur que n’has sentit parlar, qui sap si de manera contradictòria. Potser a vegades t’han espantat quan t’han dit quins efectes tenen, però també et deuen haver dit que no passa res si en prens. Potser fins i tot t’han animat a consumir-ne. Què en penses? Heus aquí la informació que et cal per a tenir plena consciència dels riscs que corres i decidir quina actitud prens amb les drogues.


Assessoria en línia